CIA / FBI

Is IS een creatie van de VS?

In september vorig jaar meldde de New York Times dat er in Iraakse kringen angstige vermoedens bestond dat IS (Islamic State of Iraq and Syria) feitelijk een door de Amerikaanse CIA gecontroleerde terreurorganisatie is.


“De Verenigde Staten voeren al een maand bombardementen uit op doelstellingen van de terreurgroep IS (Islamitische Staat).
In de hoogste overheidskringen in Irak circuleert de theorie dat de rebellengroep is opgezet door de CIA. Dat meldt The New York Times.
“We weten wie IS heeft gemaakt,” zei plaatsvervangend premier Bahaa al-Araji tijdens een demonstratie die was georganiseerd door de leider van het sjiitische verzet Muqtada al-Sadr om te waarschuwen tegen de mogelijke inzet van Amerikaanse grondtroepen.
Tijdens een toespraak beschuldigde al-Sadr de CIA openlijk van het opzetten van de Islamitische Staat. Uit interviews bleek dat de duizenden betogers, waaronder tientallen leden van het Iraakse parlement, er hetzelfde over dachten.”
We weten dat de Irakezen een traumatisch verleden met de Amerikanen hebben en dat enig wantrouwen van Iraakse zijde wel op zijn plaats is. Sinds de val van het regime van de dictator en vroegere bondgenoot van de VS, Saddam Hoessein, is het er in Irak niet veel beter op geworden. Maar een creatie van de Amerikanen zélf die ze nu notabene aan het bombarderen zijn? Menigeen zou deze gedachte naar het rijk der fabeltjes willen verwijzen, maar er verschijnen steeds meer berichten die op zijn minst opmerkelijk genoemd kunnen worden. Zo kon de opgejaagde klokkenluider en oud-NSA medewerker, Edward Snowden al in juli vorig jaar melden dat de ISIS-leider Abu Bakr Al Baghdadi, een jaar lang, intensieve militaire en theologische training had gekregen van de Israëlische inlichtingendienst Mossad. Volgens Snowden is IS een creatie van de Britse, Amerikaanse en Israëlische inlichtingendiensten. Door Snowden openbaar gemaakte documenten zou de Joodse Staat uitsluitend beschermd kunnen worden door de aanwezigheid van een vijand aan haar grenzen…….
Dus zo vreemd was de tweet in augustus niet van de PvdA-ambtenaar Yasmina Haifi, waarin zij beweerde dat Isis een creatie is van Zionisten die de Islam zwart willen maken. Opmerkelijk omdat deze ambtenaar bij het ministerie van Justitie,  als projectleider bij het Nationaal Cyber Security Center werkt. Na enorme politieke druk en ongetwijfeld enorme druk van haar werkgever heeft ze alsnog haar tweet van Twitter verwijderd en excuses aangeboden. Misschien had ze naar Snowden kunnen verwijzen. Zwart maken of niet, we weten dat de VS een lange historie heeft in het steunen, opbouwen en financieren van Jihadisten. Dit alles onder het mom: ‘verdeel en heers’. Uit de oude doos hieronder een veelzeggend plaatje:

President Ronald Reagen ontmoet Mudjahideen leiders in 1985 in het Witte Huis
Standaard