Media, Pers

NOS doet bewust mee aan anti-Putin hetze

In het verlengde van wat door Prof. Dr. Cees Hamelink in het vorige nieuws/blogbericht is uiteengezet, hieronder nog een voorbeeldje van hoe het Nederlandse publiek willens en wetens door de NOS op het verkeerde been werd gezet. Want het is natuurlijk niet zo dat alleen de grote nieuwszenders in de wereld doelbewust zaken verdraaien. Onderstaand you tube filmpje van 5 minuten is een schoolvoorbeeld van subtiele mediamisleiding, nou ja subtiel…….

Op 8 september 2014 is op het journaal van de NOS te zien dat John Sweeney een gerespecteerde journalist van de BBC de Russische president Puting een vraag stelt in de wandelgangen. De NOS laat zien en verteld dat Sweeney nauwelijks reactie krijgt van Poetin en eigenlijk genegeerd wordt.. Daadwerkelijk is het verhaal anders en in de beelden van RT is te zien dat Putin een dikke 2,5min de tijd neemt voor Sweeney om zijn visie op het conflict toe te lichten. De NOS laat hier een sterk staaltje van staatspropaganda zien.

De NOS heeft overigens alle beelden verwijderd van de site dus bij uitzending gemist zult u die niet vinden op 8 september 2014 zowel bij de NOS als de NPO.

Standaard