Oekraïne

Poolse presidentskandidaat: “Polen trainde sluipschutters Maidan”

Poolse Europarlementariër Janusz Korwin Mikke

http://www.schweizmagazin.ch/nachrichten/ausland/22888-Polen-schickte-die-Scharfschtzen-auf-den-Maidan.html

De Europarlementariër en presidentskandidaat voor Polen (mei 2015) Janusz Korwin Mikke zei tegenover het Russische internet-portaal ‘Lenta.ru’, dat de scherpschutters tijdens de revolutie op Maidan in Polen werden getraind.

Maidan, dat was ons werk. Ik zat in het Europees parlement met de minister van Buitenlandse Zaken van Estland, Urmas Paet. Hij gaf in een gesprek met de diplomate Catherine Ashton toe dat onze mannen het vuur op Maidan geopend hebben en niet de mensen van Ruslands president Putin of die van voormalig president Janukowitsch”, aldus Korwin Mikke. Catherine Ashton was van 2009 tot 2014 Hoge Vertegenwoordiger van de EU voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid en eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie. “Wij hebben het gedaan om de gunst van Washington te verkrijgen”, aldus Korwin-Mikke. De Poolse politicus zei in het interview dat hij een onafhankelijk Oekraïne wilde zien en wel zo snel als mogelijk. Hij voegde daar aan toe dat hij de recente gebeurtenissen in Oekraïne beoordeelde als Amerikaanse agressie tegenover Rusland. Bij de Maidan-onlusten van meer dan een jaar geleden kwamen 100 mensen om. Er werd door sluipschutters, zowel op demonstranten als op politieagenten geschoten. Het was opmerkelijk dat de demonstraties uit de hand liepen een dag nadat de regering van Oekraïne een akkoord had bereikt met Rusland en de EU. De V.S. waren bij monde van haar vertegenwoordiger Victoria Nuland (“fuck the EU”) niet betrokken geweest bij de totstandkoming van het akkoord. In diverse mainstream-media werd de schuld voor de escalatie en de moordpartijen in de schoenen van de toenmalige president Janukowitsch en de Russische president Putin geschoven. De uitlatingen van Korwin-Mikke worden door diverse alternatieve media bevestigd.

zie ook: http://sputniknews.com/politics/20150421/1021194000.html en

http://fortruss.blogspot.com/2015/04/korwin-mikke-maidan-snipers-were.html

We mogen er van uitgaan dat de uitlatingen van Korwin-Mikke niet als een publiciteitsstunt zijn bedoeld voor zijn verkiezingscampagne maar dat hij hier integer het gesprek met Urmas Paet, de Estlandse minister van Buitenlandse Zaken, heeft verwoord. Uiteraard kunnen we dit niet met 100% zekerheid stellen. Ten aanzien van de persoon van Janusz Korwin-Mikke valt nog op te merken dat hij een van de eerste Poolse politici was die openlijk verklaarde dat de CIA op Poolse bodem folterpraktijken toepaste – een gegeven dat de Poolse regering volstrekt ontkende – totdat de V.S. het zelf moest toegeven. Zal het sluipschutter verhaal hetzelfde lot ondergaan? We zullen het zien.

Standaard